Kort verhaal: De verdwijning van Jupiter

Spacecop Bob kijkt elke avond voor het slapen gaan nog even door zijn telescoop om te zien of er bijzondere dingen gebeuren in de ruimte. Het lijkt allemaal gewoon zoals bijna elke andere avond, maar toch heeft Spacecop Bob het gevoel dat er iets ontbreekt. Hij ziet Mercurius, Venus, Mars, Saturnus, Uranus en Neptunes. Wacht eens even, denkt Spacecop Bob bij zichzelf. Er ontbreekt nog een planeet. Weet jij welke er mist?

 

De planeet Jupiter is verdwenen!! Hoe kan dat nou?! Het is de grootste planeet van ons zonnestelsel, maar toch kan Spacecop Bob Jupiter niet vinden met zijn telescoop.

 

Spacecop Bob pakt snel zijn walkie talkie en roept zijn vriend Plas-Ma. "Hallo, Plas-Ma, hoor je mij? Over." Spacecop Bob krijgt geen antwoord. Is Plas-Ma zoals altijd weer op het toilet, denkt Spacecop Bob. Plas-Ma moet namelijk elk uur even een plasje doen. "Hallo, Plas-Ma...ben je daar? Over." roept Spacecop Bob weer. "Ja, sorry Spacecop Bob." Komt er als antwoord uit de walkie talkie. "Ik moest even naar de wc, ik ga zo slapen. Wat is er aan de hand? Over." Spacecop Bob antwoordt: "Plas-Ma, kijk met je telescoop naar de ruimte en zoek Jupiter. Over." Plas-Ma speurt de ruimte af, maar geen Jupiter te verkennen. “Dat is vreemd. Over.” zegt Plas-Ma. “Jupiter is toch niet opgezogen door een zwart gat? Over." zegt Spacecop Bob verbaasd. “Ik zie anders geen signaal van een zwart gat. Die kan een planeet als Jupiter zonder moeite opzuigen. Over.” antwoordt Plas-Ma. “We moeten snel naar ons space center waar we gebruik kunnen maken van onze supertelescoop en dieper in de ruimte kunnen zoeken. Over.” zegt Spacecop Bob.

 

Spacecop Cop en Plas-Ma zijn aangekomen bij het space center. Maar ook met de supertelescoop is geen spoor te verkennen van Jupiter. Dan zien ze opeens iets heel vreemds buiten het zonnestelsel. “Plas-Ma, daar in de verte klopt iets niet! Ik zie een grote bol met een flinke snelheid wegvliegen, steeds verder weg van ons zonnestelsel. Het kan nooit een komeet of meteoriet zijn. Dat moet vast en zeker Jupiter zijn!” zegt Spacecop Bob.

 

Ze stappen in Gad-Jet en gaan vliegensvlug achter Jupiter aan. Dankzij de turbomotor van Gad-Jet hebben ze binnen een dag Jupiter bijna ingehaald. Wanneer ze dichterbij komen, zien ze een grote dikke touw om de planeet. “Het lijkt wel of iemand Jupiter trekt,” zegt Plas-Ma verbaasd. Ze vliegen nu naast Jupiter en zien aan de voorkant een heel groot ruimteschip. “Dat is boef Keppie!” roept Spacecop Bob. Gad-Jet vliegt snel naar de voorkant van het ruimteschip waar boef Keppie aan het stuur zit. “Hé, boef Keppie, waarom neem jij Jupiter mee?!” zegt Plas-Ma boos. “Ik woon in het kleinste planetenstelsel in de Melkweg. Wij hebben alleen de ster Kepler-80 en zes planeten. Dat vind ik niet leuk. Daarom neem ik jullie grootste planeet mee!” gniffelt boef Keppie.

 

Gelukkig heeft Gad-Jet een supergrote schaar bij zich en knipt het dikke touw doormidden. KNAKKK!!! klinkt het breken van touw. Het ruimteschip van boef Keppie wordt weggeslingerd, terug naar zijn planetenstelsel. Spacecop Bob en Plas-Ma vangen Jupiter met de lasso van Gad-Jet en nemen de planeet weer terug naar het zonnestelsel. Plas-Ma is blij dat de planeten in het zonnestelsel weer compleet zijn en kan vanavond weer gerust slapen. Maar eerst moet hij voor het slapen nog even naar de wc. Dat was namelijk best een spannend avontuur.