Kort verhaal: Big Bang op de Maan

Midden in de nacht schrikt Spacecop Bob wakker van een harde knal. Hij kijkt uit het raam en ziet grote rookwolken op de maan. Wat zou daar nou gebeurd zijn? 

Spacecop Bob pakt snel zijn walkie talkie en roept zijn vriend Plas-Ma. 'Hallo, Plas-Ma, hoor je mij? Over.' Spacecop Bob krijgt geen antwoord. Is Plas-Ma zoals altijd weer op het toilet? vraagt Spacecop Bob zich af. Plas-Ma moet namelijk elk uur even een plasje doen. 'Hallo, Plas-Ma...? Over.' roept Spacecop Bob weer.

'Ja, sorry, Spacecop Bob.' Komt er als antwoord uit de walkie-talkie. 'Ik moest even naar de wc. Waarom roep je mij zo laat? Over.'

'Plas-Ma, kijk uit het raam naar de maan. Over.'

Plas-Ma loopt snel naar het raam en ziet enorme rookwolken.

'We moeten snel op verkenning. Ik kom je zo ophalen met ruimteschip Gad-Jet. Over.' 

Plas-Ma doet snel zijn riem om en zijn pet op. 'Ik ben er klaar voor, Spacecop Bob. Over.'

 

Met een supersnelheid vliegen ze binnen een paar uur naar de maan. Op de plek van de rookwolken zit een gigantische krater. Maar hoe komt het daar terecht?

'Ik zie geen komeet of meteoriet die ingeslagen is,' zegt Spacecop Bob. 'Wat zou het dan zijn, he?'

Plas-Ma heeft ook geen idee. Ze gaan op onderzoek uit. 

'He, kijk Spacecop Bob, daar voetstappen op de grond!' roept Plas-Ma. Samen volgen ze de voetstappen naar de donkere kant van de maan. Plas-Ma is bang daar in het donker en plast in zijn broek.

'Plas-Ma, wees niet bang en pak je zaklantaarn,' zegt Spacecop Bob om hem te kalmeren. 

KABOEEEEEMMMM!!! klinkt er opeens vanachter de rotsen. Stenen vliegen in de rondte en Spacecop Bob en Plas-Ma duiken snel op de grond.

'Wauw, wat was dat een harde knal zeg,' zegt Plas-Ma met een trillende stem. Ze springen op en rennen snel naar de plek van de knal. Weer zien ze een enorme krater, maar verder geen spoor van wat het veroorzaakt heeft. 

 

Ze gaan verder op onderzoek uit. 'Kijk nou, ik zie weer voetstappen,' zegt Plas-Ma verbaasd. Met zijn vergrootglas bekijkt Spacecop Bob de aparte voetsporen. 'Ik weet al wie dit is,' roept Spacecop Bob. 'Het is boef Sikkel! Hij heeft namelijk kromme puntvoeten die op een vorm van een banaan lijken.'

'Oh nee,' zegt Plas-Ma. 'We moeten hem snel tegenhouden voordat hij nog meer delen van de maan laat ontploffen.' Boef Sikkel houdt namelijk niet van een volle maan en wil dat het voor altijd een halve maan is. Daarom wil hij de helft van de maan opblazen.

In de verte zien Spacecop Bob en Plas-Ma hem al lopen met nog meer dynamiet in zijn handen. Ze rennen zo hard als zij kunnen achter hem aan. Maar door de zwaartekracht op de maan, gaan ze allemaal maar heel langzaam vooruit.

'Ik pak snel mijn vangnet pistool!' roept Spacecop Bob. Hij vuurt de vangnet op boef Sikkel af, maar hij mist hem op een haar. Spacecop Bob grijpt vervolgens zijn boemerang en gooit het richting boef Sikkel. De boemerang raakt zijn voeten, waardoor boef Sikkel struikelt en door de lucht zweeft.

'We hebben je nu te pakken boef Sikkel,' zegt Plas-Ma.

'Kom, je mag nu lekker naar de ruimtegevangenis met een mooi uitzicht op de volle maan,' zegt Spacecop Bob tegen boef Sikkel. Plas-Ma en Spacecop Bob moeten er van lachen, maar boef Sikkel kijkt niet meer blij.

'Zo, nu kunnen we eindelijk naar huis en lekker verder slapen,' zegt Plas-Ma. 'Maar ik moet wel eerst nog even een plasje doen.'